161 kiitosta SmartDOG-testatuille

Ensimmäinen vuosi SmartDOG-lisenssitestaajana on muutamaa testiä ja raporttia vaille valmis. Yhteensä 57 eri rotua + 11 monirotuista koiraa = 161 kiehtovaa koirapersoonaa!

Lämmin kiitos kaikille testeissä käyneille koirille perheineen!

Miten meni noin niinku omasta mielestä? Itselleni testaajan työ on ollut ennen kaikkea huikea mahdollisuus tutustua siihen, mitä koira eläimenä on – ja koota samalla arvokasta tietoa niin tieteelle kuin koiran omistajallekin. Rotujen ja yksilöiden yhtäläisyydet ja erot ovat mielenkiintoista tarkkailtavaa. Jo ensimmäisenä vuonna sain ihmetellä varmasti suurempaa rotukirjoa kuin koulutusten merkeissä tulen ikinä tapaamaan:

airedalenterrieri, amerikankarvatonterrieri, amerikanstaffordshirenterrieri,  australiankarjakoira, australianpaimenkoira (3), belgianpaimenkoira malinois (5), berninpaimenkoira (2), bolognese (3), bordercollie (11), borderterrieri, bostoninterrieri, bourbonnaisinseisoja, cockerspanieli (3), collie, englanninkääpiöterrieri, englanninspringerspanieli, espanjanvesikoira (9), glen of imaalinterrieri, hovawart, islanninlammaskoira, japaninpystykorva (2), kerrynterrieri, keskiaasiankoira (2), kiharakarvainen noutaja, kooikerhondje (2), kromfohrländer, kultainennoutaja (7), kääpiösnautseri, labradorinnoutaja (5), lapinporokoira (20), lyhytkarvainen saksanseisoja (2), mudi (4), mäyräkoirat (2), newfoundlandinkoira, novascotiannoutaja (3), parsonrusselinterrieri, pinseri, portugalinpodengo, rhodesiankoira, rottweiler (4), saksanpaimenkoira (5), saksanpystykorva, sekarotuinen (11), shetlanninlammaskoira (3), shikoku (2), sileäkarvainen noutaja (5), silkkivinttikoira, slovakiancuvac, staffordshirenbullterrieri, suomenlapinkoira (8), suomenpystykorva (4), suursnautseri (2), tanskalais-ruotsalainen pihakoira, tanskandoggi (2), valkoinenpaimenkoira, welsh corgi cardican, whippet

smart-dog-testatut-rodut-2018

Mitenkäs meni asiakkaiden mielestä? Pääsääntöisesti testeistä on poistunut tyytyväisiltä vaikuttavia koiria ja ihmisiä. Useimmat koirat viihtyvät tehtävien äärellä hännät heiluen. Ne vetävät ohjaajansa innolla takaisin sisälle testin ”välitunnilta”, vaikka ehkä hauskimmat tehtävät ovat siinä vaiheessa vielä edessä!

Palautelomakkeen on tähän mennessä täyttänyt vain noin 7 % SmartDOG-asiakkaistani. He ovat asteikolla 1-5 arvioineet testaustilannetta keskimäärin seuraavasti:

  • koiran viihtyminen  4,6 (1 = erittäin huono … 5 = erittäin hyvä)
  • omistajan oma kokemus 5,0 (1 = erittäin epämiellyttävä … 5 = erittäin mukava)
  • testaajan asiantuntemus 5,0 (1 = erittäin huono … 5 = erittäin hyvä)
  • testaajan suhtautuminen 5,0 (1 = epäystävällinen … 5 = ystävällinen)
  • testin hyödyllisyys 4,7 (1 = erittäin huono … 5 = erittäin hyvä)

Annetaan lopuksi vielä ääni muutamalle palautetta kirjoittaneelle.

”Testi oli mielenkiintoinen ja testaaja hyvin ammattitaitoinen. Pidin testistä paljon ja sain koirieni ominaisuuksista uudistetun käsityksen. Odotan kovasti, että pääsen testiin uudestaan nuoren koirani kanssa, jolle on tehty SmartDOG pentutesti.”
– ”Suski”
”Todella mielenkiintoinen testi. Selkeästi ja helppotajuisesti kerrottiin omistajalle, mitä testaataan ja miten, joka osiossa. Mukava kokemus pennulle sekä minulle. Tulen testauttamaan muutkin koirani.”
– ”Pulmu”
”Pidin kovasti raportin tyylilajista. Hyvin kannustava ja hyväksyvä. Hassua huomata, miten “itseensä sitä ottaa” koiraan liittyvät ominaisuudet. Sehän on vain koira, mutta kun siihen on jo syntynyt lämmin tunneside, niin tuntui hyvältä, että koiran ominaisuuksista puhuttiin niin arvostavasti.”
– Nimetön vastaaja

Paljon kiitoksia sekä positiivisesta palautteesta että kehitysehdotuksista! Sekä testien että tietokannan osalta onkin uutta luvassa vuonna 2019. Entistä ehompana jatkuu myös Pentupilotit, kurssi SmartDOG PENTU -testatuille pennuille. Lämpimästi tervetuloa testeihin ja kursseille!

Lisää testeistä: smartdog.fi