Kuinka voin auttaa?

Tikkujuttu on yhden naisen yritys. Läksin nollasta ilman tukia ja lainoja, rakkaudesta lajiin, rauhalliseen tahtiin, uupumuksesta toipuen. Olen nyt kaksivuotias taapero, joka yrittää kovasti pysyä jaloillaan. Voinko samalla mitenkään auttaa sinua?

Koronatartuntojen leviämisen hidastaminen on erittäin tärkeää. Poikkeuksellisissa oloissa meitä pyydetään nyt istumaan sohvalla ja kestämään se yhteisen hyvän takia. Ymmärrän sen hyvin, ja kuten somevirran meemit muistuttavat, onhan se tosiaan talvisotaan verrattuna helppo tehtävä.

Mutta yhtä lailla, tämä taapero on joutunut toistaiseksi elämään niin kädestä suuhun, että jos se istuu kuukaudenkin sohvalla, se kuolee. En tarjoa elintärkeitä palveluita, mutta onko minulla oikeus pitää pikkuruinen yritykseni toiminnassa? Miten voisin auttaa sekä koronapandemian hidastamisessa että samaan aikaan myös asiakkaitani koiriensa kanssa?

Miten tällä hetkellä yritän auttaa:

  • Saat peruuttaa/siirtää koulutuksiin ja testeihin osallistumisen veloituksetta mistä syystä tahansa, miten lyhyellä varoitusajalla tahansa. Lähes kaikki asiakkaat ovat näin tehneetkin. Sovitaan tilalle uusi aika sitten, kun haluat.
  • Jos saan itse oireita, keskeytän kaiken toiminnan heti ja ilmoitan siitä asiakkaille.
  • SmartDOG-testit ovat sisätiloissa, joissa olen tehostanut siivousta. Mahdollisuus käsien pesuun löytyy mennen tullen. Tila on myös kotini. Testaushuoneessa ei ole esimerkiksi nyt tätä kirjoittaessani päiväkausiin käynyt muita kuin minä ja omat koirani.
  • Koulutuksia on tulossa myös nettikursseiksi heti kun mahdollista. (Se oli tämän vuoden ennalta suunniteltu painopiste joka tapauksessa, mutta vie aikaa.)
  • Kaikki livekoulutukset ovat nyt ulkokentällä tai maastossa. Kurssimuotoisissa koulutuksissa paikalla on 1-4 osallistujaa kerrallaan. Pidetään useamman metrin turvaväli toisiimme, en koske koiraasi enkä tavaroihisi.
  • Yritän kouluttaa niin hyvin, että jokaisella tunnilla tulisi vähintään yksi niin hieno oivallus, että meidän tekisi mieli halata! Ei kuitenkaan halata.

Miten sinä voit auttaa?

  • Jos haluat auttaa pienyrittäjää pulassa, muttet halua tulla kurssille, yksärille tai SmartDOG-testiin juuri nyt, osta vaikka verkkokurssi tai lahjakortti itsellesi tai lahjaksi, ja jäädään toiveikkaina odottelemaan parempia aikoja? Kortin saa valitsemallesi summalle ja voit käyttää sen myöhemmin mihin tahansa koulutukseen tai testiin.
  • Jos olet ollut tyytyväinen koulutukseen tai testaukseen, suosittele kavereillekin ❤ – esim. Facebookissa löytyy tykättävää ja jaettavaa
  • Keksitkö muun tavan? Kerro ideasi minulle tikkujuttu@gmail.com ❤

Viime aikoina suosituimpia koulutusaiheita ovat olleet jälki (pohjataidot, hajuerottelu, ilmaisut, jäljestämisen tarkkuus), pentukurssit ja -yksärit sekä hyppytekniikka. Opetan mieluusti myös harrastuskoirien pohjataitoja, ohjaajien koulutusteknisiä taitoja sekä tottista ja tokoa. Yksi sydämenasiani on edistää yhteistyötä ja vuoropuhelua koiran ja ohjaajan välillä!