Jotain sinulle?

SmartDOG -testit

Olen lisensoitu smartDOG™-testaaja. Testit pohjautuvat uusimpaan tutkimukseen ja antavat sinulle tietoa koirasi persoonallisuudesta ja kognitiivisista ominaisuuksista: mm. ongelmanratkaisutavoista ja sinnikkyydestä, itsehillinnästä, kyvystä lukea ihmisen elekieltä, muistista, loogisesta päättelystä ja oppimisnopeudesta. Testaan jatkuvasti Leppäkorvessa Lohjan Nummella (ent. Nummi-Pusula). Voit myös toivoa testipäivää omalle paikkakunnallesi tai järjestää sellaisen!

Hyppytekniikkakoulutukset

Olen valmistunut koirien hyppytekniikkakouluttajaksi vuonna 2016. Hyppääminenkin on taito, jota koiralle voi ja kannattaa opettaa! Puutteet hyppytaidoissa altistavat paitsi pistemenetyksille, ennen kaikkea kohtalokkaille virhearvioinneille, loukkaantumisille, rasitusvammoille tai hyppykammon kehittymiselle. Valmennan PK-lajien koirakoita kohti turvallista ja terveellistä tapaa harjoitella hyppynoutoa. Sovitaan tapaaminen yksilöohjauksena tai treeniporukallenne!

Muut koulutukset

Kouluttajana minua kiehtoo erityisesti koiran aktiivisuuden vahvistaminen sekä hyvä suhde ja vuorovaikutus koiran kanssa – tavoitteena mahdollisimman hyvä koti-, harrastus- tai työkoiran elämä. Pidän koulutuksia yksityisohjauksena, ryhmille, yhdistyksille ja koirakouluille, aiheina mm. koirien oppiminen, koulutustekniikat, hajuerottelu, arjen ja harrastuslajien pohjataidot sekä PK-lajit, tunnistusetsintä, toko ja NoseWork.

Julkaisugrafiikka ja viestintä

Olen julkaisugraafikko ja työskentelen mm. Poliisikoira-lehden taittajana. Nykyään työni painottuu koirien kanssa työskentelyyn, mutta voit tiedustella minulta apua myös erilaisiin kuvitus-, kuvankäsittely- ja taittotöihin sekä yleisemminkin viestintäasioihin. Kynien ja kameroiden lisäksi käytössäni ovat Adoben ammattiohjelmistot, kuten Photoshop, InDesign ja Illustrator.

Tilojen vuokraus

Etsitkö paikkaa koulutukselle?

 

Tikkujuttu = Katja = esimerkiksi kouluttaja, smartDOG-testaaja ja julkaisugraafikko!

SmartDOG -testit

Olen lisensoitu smartDOG™-testaaja. Testit pohjautuvat uusimpaan koiratutkimukseen ja antavat sinulle tietoa koirasi kognitiivisista ominaisuuksista, kuten sen ongelmanratkaisutavoista ja sinnikkyydestä, itsehillinnästä, kyvystä lukea ihmisen elekieltä, muistista, loogisesta päättelystä ja oppimisnopeudesta muihin koiriin verrattuna. Koirasi testauttamalla olet myös mukana tekemässä koiratutkimusta!

Tutustu testeihin ja varaa koirallesi testiaika osoitteessa smartdog.fi! Testaan jatkuvasti kotonani Leppäkorvessa Lohjan Nummella (ent. Nummi-Pusula).

Voit myös toivoa SmartDOG POP UP -testipäivää omalle paikkakunnallesi tai järjestää sellaisen itse! SmartDOG palkitsee testipäivien järjestäjät, kasvattiensa testausta tukevat kennelit ja useamman kuin yhden koiran testauttavat koiranomistajat hyvillä alennuksilla. Kysy lisää minulta: tikkujuttu@gmail.com

SmartDOG Oy on koira-alan asiantuntijayritys, jonka perustaja on Katriina Tiira, FT, biologi ja eläinten käyttäytymistutkija. Katriina on kehittänyt smartDOG -testit.

Hyppytekniikkakoulutukset

Olen valmistunut koirien hyppytekniikkakouluttajaksi vuonna 2016. Hyppääminenkin on taito, jota koiralle voi ja kannattaa opettaa! Valmennan PK-lajien koirakoita kohti turvallisempaa ja terveellisempää tapaa suorittaa palveluskoiralajien tottikseen kuuluva hyppynouto ja harjoitella sitä.

Uusien asiakkaiden kanssa kaikki alkaa hyppytekniikan peruskurssin sisällöistä: saat tietoa hyppäämiseen vaikuttavista asioista ja pääsen tarkkailemaan ja analysoimaan koirasi lähtötasoa. Alkuun pääsee helpoilla perusharjoituksilla, jotka paljastavat mahdolliset puutteet koirasi tavassa käyttää kroppaansa (tai motivaatiossa tai rohkeudessa) ja auttavat kehittämään niitä.

Yksikin tapaaminen hyppytekniikkakouluttajan kanssa on parempi kuin jättää hyppäämisen opettelu kokonaan koirasi vastuulle! Puutteet hyppytaidoissa altistavat paitsi tottispistemenetyksille, ennen kaikkea kohtalokkaille virhearvioinneille, loukkaantumisille, rasitusvammoille tai hyppykammon kehittymiselle.

Parhaimmillaan hyppytekniikkaharjoittelussa on kyse jatkuvasta kehitysprojektista, jossa pennusta rakennetaan kisaavaa palveluskoiraa maltillisesti ja koko ajan huomioiden koiran senhetkinen kehitysvaihe, terveydentila ja mielentila. Hyppytekniikkakouluttajana voin olla koirasi taustatiimissä mukana yhdessä muiden asiantuntijoiden, kuten eläinlääkärin, osteopaatin, eläinfysioterapeutin ja/tai koirahierojan kanssa.

Sovitaan yksittäinen tai vaikkapa kuukausittainen tapaaminen yksilöohjauksena tai treeniporukallenne! Katso myös tulevat hyppytekniikkakurssit.

Jos asut kovin kaukana Etelä-Suomesta ja haluaisit silti säännöllistä hyppytekniikkakoulutusta – tai jos haluat apua agilitykoiran hyppyongelmiin – tsekkaa muut hyppytekniikkakouluttajat Vappu Alatalon sivustolta!

Muut koulutukset

Kouluttajana minua kiehtoo erityisesti koiran aktiivisuuden vahvistaminen sekä hyvä suhde ja vuorovaikutus koiran kanssa – tavoitteena mahdollisimman hyvä koti-, harrastus- tai työkoiran elämä.

Olen pitänyt koulutuksia yksityisohjauksena sekä ryhmille, yhdistyksille ja koirakouluille. Aiheina edellä mainitun hyppytekniikan lisäksi ovat olleet mm. koirien oppiminen, koulutustekniikat, hajuerottelu, arjen ja harrastuslajien pohjataidot sekä PK-haku, eri jälkilajit, tunnistusetsintä, toko ja NoseWork.

Jos omistat pennun, sinulle ajankohtainen koulutusprojektini on smartDOG-testeihin perustuva PENTUPILOTITilmoittaudu mukaan tai kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä!

Julkaisugrafiikka ja viestintä

Olen julkaisugraafikko ja työskentelen mm. Poliisikoira-lehden taittajana. Nykyään työni painottuu koirien kanssa työskentelyyn, mutta voit tiedustella minulta apua myös erilaisiin kuvitus-, kuvankäsittely- ja taittotöihin sekä yleisemminkin viestintäasioihin. Kynien ja kameroiden lisäksi käytössäni ovat Adoben ammattiohjelmistot, kuten Photoshop, InDesign ja Illustrator.

Tilojen vuokraus

Etsitkö paikkaa esimerkiksi koulutuspäivän tai -viikonlopun järjestämiselle Etelä-Suomessa? Tikkujuttu aloittelee myös tähän liittyvää toimintaa kotipesässään Ankeleella.

Käytössä olevia alueita, tiloja ja tarvikkeita lisätään ja kunnostellaan vähitellen. Ankeleella on rauhallinen maalaistalo, iso nurmikenttä sekä jonkin verran metsää ja peltoa. Talossa on pienehköjen ryhmien tarpeisiin keittiö, WC, tilat ruokailulle ja luennoille sekä majoittumismahdollisuus.

Kentän varustukseen kuuluvat mm. pari suojelupiiloa, hyppytekniikkaesteet ja tokotarvikkeita kuten hyppyesteet, ruutuja ja kartioita. (PK-hyppy ja A-este tulossa…)